Marko Rautala

Isän jalanjäljissä

Vuonna 1973 syntynyt Marko Rautala, on seurannut isänsä jalanjäljissä jo yli 30 vuotta. Koulutukseltaan liikunnanopettaja, harrastanut jalkapalloa läpi koko TPS:n juniorikoulun, josta mukaan tarttui 3 Suomenmestaruutta. Yleisurheilu astui mukaan 18-vuotiaana, kun Hannu alkoi valmentamaan Markoa. Yleisurheilusta on 4 Suomenmestaruutta, 10-ottelusta 3 nuorten Suomenmestaruutta sekä Hopeaa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista ja 7-ottelusta Suomen ennätys sekä Suomenmestaruus. Aikuisten maajoukkue edustuksia kertyi 2 kappaletta. Marko Rautala oli yleisurheiluvuosinaan tunnettu erittäin kovista voimatasoista ja työmoraalista.

Muutos tapahtuu

Vuonna 1998 yleisurheilu-uran kehitys keskeytyi pitkäksi aikaa, kun eturistiside katkesi. Tästä alkoi taistelu vamman kanssa, sekä haastavat vuodet opettajantyön ja huippu-urheilun yhdistämisessä. Ensimmäinen opettajavuosi oli vuonna 2001 ja työt jatkuvat edelleen, mutta yleisurheilu loppui vuoteen 2006, jolloin Rautalat tekivät yhteispäätöksen uran lopettamisesta heti Kalevan kisojen jälkeen.

marko

Kiinnostus valmentamiseen herää

Vuoden 2006 loukkaantumisen jälkeen Marko keskittyi täyspäiväisesti uraansa liikunnanopettajana, mutta kyseli Hannulta valmentamisen saloista jatkuvasti enemmän ja imi oppia itselleen. Valmennus alkoi kuitenkin kiinnostaa entistä enemmän ja Marko on viimeiset vuodet ollut tarkkaavaisesti seuraamassa harjoituksia ja opettelemassa isänsä metodeja lisää. Talvella 2015 Rautalat päättivät, että myös Marko tulee kesäryhmän valmentajaksi ja Kesä 2016 olikin Markolle ensimmäinen koko kesä ryhmän mukana. Markon mukaantulon myötä ryhmässä on nyt ensimmäistä kertaa 2 huippuvalmentajaa, mikä mahdollistaa ryhmäkoon kasvattamisen.

Markon saavutukset

  • Jalkapallosta 3 suomenmestaruutta, A, C ja D juniori. Jalkapallo oli päälaji 18-vuotiaaksi asti.
  • Vaihto yleisurheiluun 18 vuotiaana, 4 suomenmestaruutta. 10-ottelusta 3 Suomenmestaruutta alle 20-vuotiaista eli nuorista. 7-otteluista 1 suomenennatys ja mestaruus hallissa. Tunnettiin erittäin kovista voimatasoista ja työmoraalista.
  • Aikuisten maajoukkuedustuksia 23-loikka
  • Pika-aidat 60 m aidat
  • 10-otteluissa pohjoismaiden mestaruuskilpailujen 2 nuorissa (Alle 20)