Hannu Rautala

Huippuvalmennusta jo vuosikymmenten ajan.

Valmentaja Hannu Rautala

Valmentaja Hannu Rautala on alansa rautainen asiantuntija,
jonka oppeihin ovat luottaneet urheilijat jo yli 50 vuoden ajan.

Valmentaja Hannu Rautala

Kaikki alkaa yleisurheilusta

 

Hannu on vuonna 1948 syntynyt liikunnanopettaja. Nuoruusvuodet kuluivat opiskelun ohella jalkapalloa, jääkiekkoa ja yleisurheilua harrastaessa. Valmentajaura alkoi opiskelun luontevana jatkeena vuonna 1968. Ensimmäinen valmennettava, 10-ottelija Johannes Lahti edusti Suomea kaksissa olympialaisissa. Lahden menestyksen myötä yhteydenottoja tuli muilta SM-tason yleisurheilijoita. Valmennettavana on ollut esimerkiksi Kari-Pekka Lax, Ari Salonen, Olli Kanervisto, Harri Rekola, Jari-Pekka Mikkola, Johan Meriluoto, Juha Sonck, Hennariikka Järvinen, Maiju Mattila ja Tiina Tuononen.

 

Jääkiekko mukaan valmennukseen

Kuntovalmennusta jääkiekkoseuralle

Vuonna 1977 TPS:n jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Juhani ”Juuso” Wahlsten pyysi mukaan TPS-valmennukseen vastaamaan kesäharjoittelusta. Ensimmäinen vuosi kuntovalmentajana toi heti hopeamitalin. Tästä alkoi pitkä yhteistyö TPS:n kanssa ja menestyksekäs valmentajaura jääkiekkoilijoiden parissa. Hannu on ollut mukana TPS:n kuntovalmentajana ns. välivuosittain joko joukkueen mukana tai suunnitellut TPS-valmentajille kesäohjelman vuoteen 2010. Vuosi huipentui TPS:n mestaruuteen. Mitaleita TPS:n kanssa on kertynyt huimat 13 kappaletta.

Rautalan kesäryhmä

Valmennettavia jääkiekon huipulta

Menestyksekäs valmennustyö loi pohjan pelaajien luottamukselle Rautalan oppeihin. Vuodesta 1977 asti kesäryhmien omatoimijaksoilla on ollut mukana jääkiekkoilijoita. Rautalan kesäryhmä sai uuden ulottuvuuden, kun vuonna 1995 MM-kisojen jälkeen ryhmään tulivat maailmanmestarit Saku Koivu ja Jere Lehtinen. Heidän mukaantulonsa ja menestyksensä myötä ryhmään liittyi muitakin NHL-pelaajia. Mukana ovat olleet Sami Salo, Aki-Petteri Berg ja Antti Aalto. Hannulla on ollut kesäryhmissään yhteensä jopa kahdeksan NHL:n ensimmäisen kierroksen varausta. Viime vuosien valmennettavia ovat olleet Patrik Laine, Mikko Rantanen, Rasmus Ristolainen ja Lauri Korpikoski.

Ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot